Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felújítottuk a kisberzsenyi csendőrsírt

2011.07.20

   

A Somló Környékiek a Nemzetért Egyesület a Jobbik Magyarországért Mozgalom Ajkai Alapszervezete anyagi támogatásával felújíttatta Nagy Lajos csendőrparancsnok kisberzsenyi síremlékét. 

   Szabó Rezső, a Jobbik Ajkai Alapszervezete tagja hívta fel a figyelmünket arra, hogy Nagy Lajos csendőr főtörzsőrmester sírja elhanyagolt állapotban várja a segítő kezeket a kisberzsenyi temetőben. Elhatároztuk, hogy segítünk. Felvettük a kapcsolatot Nagy Lajos Ajkán élő leszármazottjával, aki örömét fejezte ki jószándékunk miatt. A sírkő megújult. A Somló Környékiek a Nemzetért Egyesület a Jobbik Magyarországért Mozgalom Ajkai Alapszervezete anyagi támogatásával felújíttatta Nagy Lajos kisberzsenyi csendőrszázados síremlékét. Az obeliszk és a sírkeret rendbetétele Dobó Zoltán, a Jobbik Tapolcai Alapszervezete alelnöke, valamint Zoltán apósának a munkája. Molnár András Kadocsa tüskevári jobbikos önkormányzati képviselő, a tüskevári Jobbik-szervezet elnöke, valamint a SOKAN és a Jobbik tüskevári tagjai vállalták, hogy dísznövényekkel ültetik be a sírt, hogy méltóképpen emlékezhessünk a Délvidéken 1943-ban mártírhalált halt Nagy Lajosra. Augusztus 06-án 14.00 órakor kezdődő megemlékezésünkre mindenkit szeretettel várunk! 

 

Előtte

 

A felújítás után

 

Augusztus 06-án 14.00 órai kezdettel

Somló Környékiek A Nemzetért Egyesület, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, valamintKisberzseny Község Önkormányzata

közösen emlékezik Nagy Lajos csendőrre.

A rendezvényen részt vesz és beszédet mond

Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő,

,Orbán Imre, a Jobbik megyei alelnöke, megyei közgyűlési tag, Galambos István, a SOKAN elnöke, valamint dr. Fülöp Erik, Tiszavasvári polgármestere, az ottani csendőrőrs létrehozója.

 

 

Rendet, csendőrséget! 

Szebb magyar jövőt!

 

              

Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő