Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megnyílt a termelői piac Ajkán

2012.03.05

piac.jpg  Alig talált parkoló helyet, aki kilátogatott vasárnap délelőtt az ajkai ipari park területére, 2012. március 4-én ugyanis nagy érdeklődés mellett megnyílt az ajkai termelői piac. Kovács Attila, a Jobbik Ajkai Alapszervezete elnöke, a Somló Környékiek a Nemzetért Egyesület oszlopos tagja kiváló szervező teljesítményét dicséri, hogy reggel 8.00 órai kezdettel magyar termékek fogadták a nagyszámú érdeklődőt az ajkai Oázis Kertészet parkolójában. A kínálatban megtalálhatóak voltak a hazai zöldségek és gyümölcsök széles választéka mellett szörpök, ivólevek, friss tojás, házi savanyúságok és befőttek is. Noszlopról házi tejtermékekkel, különböző ízesítésű füstölt sajtokkal érkezett egy termelő. Friss pékáruk mellett kiváló minőségű magyar mézekből is válogathattak a vásárlók, de megtalálható volt az egyik standon a jótékony hatásáról ismert shii-take gomba is. A magyar élelmiszerkínálatot kézműves termékek, többek között bőrdíszművek, terítők, fatálak és egyéb dísztárgyak egészítették ki.
  Közismert tény, hogy az Országgyűlés még az ősz folyamán rögzítette a termelői piac fogalmát a kereskedelmi törvényben. A január elsejével hatályba lépett szabályozás szerint a helyi piacon az adott megyében, vagy a piac 40 kilométeres körzetében megtermelt, mezőgazdasági, illetve élelmiszeripari termékeket lehet értékesíteni.
A piac szervezője, a Somló Környékiek a Nemzetért Egyesület a Somló környéki települések életének aktív résztvevője kíván lenni. Célkitűzéseink közt szerepel, hogy a folyamatosan szervezett termelői piacokkal a környék magyar termelőit helyzetbe hozzuk, hiszen jelenleg a termékek piaci árának mintegy nyolcvan százaléka a felvásárlókon keresztül a feldolgozókhoz és a kereskedőkhöz kerül, és mindössze egyötöde marad a termelőknél. Jól jár a lakosság is, hiszen kedvező áron juthat friss, egészséges, jó minőségű magyar termékekhez, miközben vásárlásával a helyi és a hazai gazdaságot támogathatja. Bízunk abban, hogy a termelői piacok hosszabb távon a helyi közösségek összetartásában is fontos szerepet töltenek majd be.
  Hagyományőrző és közösségszervező egyesületünk molinója hirdeti az ajkai Oázis Kertészet kerítésén, a várost a 8-as főúttal összekötő főút mellett a termelői piacot, mely folyamatosan bővülő kínálattal minden vasárnap 8.00-12.00 várja a tisztelt árusokat és a kedves vásárlókat Ajkán, az Ipari Park - Északi szektor területén, az Oázis Kertészet előtti téren.


További információ, árusok jelentkezése:
Kovács Attila kovacs.attila66@jobbik.hu
www.sokan.eoldal.hu

sokanegyesulet@indamail.hu


 

Szebb jövőt!
Ferenczi Gábor
alelnök
Somló Környékiek a Nemzetért Egyesület

 

friss-pekaru.jpg

 

hazi-tejtermekek.jpg

kezmuves-portekak.jpg

magyar-mez.jpg

nagy-erdeklodes.jpg